LOTS OF LOVE..FUHHHHHH!!!!


Oct 2, 2010

tiba2 sgt rindu dgn ini belog

SALAM SEMUA..

haiyoh..sudah lame tak berkunjung ke sini...dr bulan ramadan smpila dh nk abes raya dh ni hah..
hahaha...ape aku buat selama berkurun tak jengah blog ni agaknya kan..kuikui..
sibuk bercinta kot..lalalaa....hehe..okeh..okeh..just forget about it..tak best pon..

cite raya thn nih as usual la kan..mcm thn2 lepas jugak la..
routine tu sama jer..unless klu 'status' ku ini akan berubah so lainla plak rutinnya kan..

dh terlanjur aku cite psl raya..nk tempek la cket ape yg patut..hehe..




pegi beraya la ape lagik kan..saat nih muka sume tak leh blah..lapar plus penat kot
hahaha....







and this is me..haha...terasa diriku sgt kurus okeh..

okie dear..nk chow duluk..nnt aku sambung di lain siaran okeh..


Aug 14, 2010

Menggapai rahmat Allah ketika ramadhan

Haloooo....salam sumer..
hari ni hari ke-4 kita umat islam berpuasa kan..
Alhamdulillah..puasa2 ni aktiviti pon jd slow sketkan
bagi yg suka meroyan tu kne kurang2kan..kurangkan royan tingkatkan ibadah
hehe....

okeh..nk share sikitlah kan..Ramadhan ni hadirnya sekali je dlm setahun..jika Allah pnjgkan umur kita dptlah merasa Ramadhan tahun depan pulak..hurm..so ape yg harus kita praktikkan sepanjang bulan ramadhan yg penuh barakah ini..
1)Byk2lah menderma dan bersedekah spt memberi sumbangan utk program berbuka puasa..ini kerana Rasulullah pernah menyebut bahawa barangsiapa yg menyediakan juadah berbuka puasa maka baginya pahala org yg berpuasa dgn tidak dikurangkan sedikitpun pahala..
2)Banyak beramal di bulan Ramadhan kerana beramal dgn perkara sunat seperti sedekah diganjari dgn pahala fardu...manakala yg fardu pulak diganjari hingga 700 pahalayg tidak ada pd bulan lain kecuali Ramadhan..lumayan kan..
3)Ramadhan menjanjikan tindakan yg sistematik dlm segenap programnya.Ini kerana puasa itu mencorakkan betapa sistematiknya waktu sahur dan berbukanya serentak di kalangan umat islam yg berpuasa..begitu juga dengan waktu solat Terawih yg dilakukan selepas solat Isyak..
sgt bersistematikkan??

Actely ade byk lagik yg nk dishare..but tak larat plak puasa2 ni nk menaip bebyk..kesimpulannya bulan Ramadhan yg penuh barakah ini menjanjikan ganjaran pahala yg berlipat kali ganda buat kita semua.. Insyaallah...

info:Harakah(segmen AGAMA)




Jul 26, 2010

okeh..siyes tak taw mau tulis ape..

hai uols..
hope ur day hepi2 je okay..
same goes with me..esok nk blk kg dh..
selamat tggl bangi..selamat tggl semua

sedih mmgla sedih nk tgglkan semua nih
tapi hidup perlu diteruskan
tak mungkin aku dpt teruskan hidup tanpa ade income yg masyuk
so..aku hrp blk kg nnt rezeki aku ade di sana
and mungkin pd ms yg akan dtg ade rezeki yg lebih baik utk aku kembali semula ke sini kan
hidup kita semua telah ditentukan takdirnya oleh Yang Maha Esa
Subhanallah..Maha Suci Allah

okeh..tak smpi 2 mggu lagi Ramadhan bakal menjelma
setinggi2 kesyukuran dipanjatkan kerana masih bernafas utk menyambutnya utk kesekian kalinya
yela kan..hidup kita di muka bumi Allah ini hanya sementara
entah esok entah lusa kita pergi
tak siapa tahu kecuali DIA..

so Ramadhan kali nih insyallah fully aku dok kt kg
Terawikh bersama2 family terchenta
abah sbg imam and kami semua menjadi makmum
oohh...sgt tak sbr rs..mmg betullah
bulan ramadhan bulan yg penuh dgn keberkatan
bulan yg penuh dgn rahmat yg melimpah ruah
segala amalan kita yg baik digandakan pahalanya..
Alhamdulillah ya Allah..aku dilahirkan sbg seorg muslim yg beriman...

sbnrnye msh dlm mood bersedih..nk taw kenapa??
Rncgn feveret Diariku..Shahir dh berakhir mlm td
motip aku sedih bagai???

okeh,,korg yg bkn peminat shahir pasti takkan merasai kesedihan itu
so biarla aku nk sedih ke hape(wah,ayat aku)
i'm gonna miss his lawak 3 suku setiap mggu tuh..
ohh...kosongnye hr ahad mlmku..;(

but it s okay la kot
this upcoming Ramadhan ade rncgn baru plak bakal menyusul
itu pon sebab kenapa aku tak sbr nk tggu puasa sbnrnya(actely aku lebih tak sbr nk tggu raya)
jeng..jeng..jeng

sebelum berpisah(pasni maybe aku lebih jarang update ini belog)
aku nk tepek lirik lagu che amat hoihoihoi ni..sila feeling2 yer..tQ


Tak perlu ucapkan sepatah kata

Kerana lantang terbaca dari muka

Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa

Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi

Betulkan kesilapan perhubungan ini

Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan

Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar disinar suria

Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama semakin rekah

Menimbulkan tanya apa mungkin kita

Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan

Ku dah cukup menampung selautan

Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam

Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar disinar suria

Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama semakin rekah

Menimbulkan tanya apa mungkin kita

Temu kebahagiaan dalam perpisahan

motip aku tempek lirik lagu Kebahagiaan dalam Perpisahan??

suka hati akulah okay..(korg ni phm2 jela)
kan aku dlm mode sedih nk berpisah bagai..huhu...

okeh last but not least aku nk ucapkan:



adios..amigos..
=)

Jul 10, 2010

tak larat dh ni..adeh..

ok..entry ini ditulis ketika aku sdg berpuasa sunat 27 Rejab(tidak berniat2 riak berpuasa okeh)
siyes rs pedih perut coz layan mata py pasal aku mls nk bersahur pg td
just bgn duduk minum air kosong then smbung tido blk...pdn muka kau cik sipot
hmm..takpela kan..insyaallah aku akan bersabar smpi waktu berbuka nnt
small matter lah

yesterday kan..
hari yg paling hepi wat aku..
actely bkn ape sgt pon
just got something yg aku dok carik selama berminggu2
nk tahu ape???

ni hah






OK! sgt susah nk carik majalah yg satu nih taw..satu bangi and kajang aku carik
sume kedai yg ade unsur2 jual mjlh aku redah tp tak jugak ade
sgt sedih yer;(
smpi demam2 akibat berhujan..sgt sadis kan??

kamu semua harap maklum la yek nape aku meroyan cam nk giler carik majalah ni
sbb cover and contents dia okeh (pic no 2 tu aku tepek skali page meroyan kg fenink lalat)
haih..adek2 aku yg chumil tu yg jadi cover kan..harusla carik even smpi ke hujung dunia pn..
DO i too fanatic to them??
my answer is YES i do!!For the first time in my life kot,aku tak pernah jadi fanatic mcm nih..
budak 2 org nih dh bg aku mkn ape ntah..huhu..

but smlm i really2 thanked to Kak Yati (sc officer kt my lab) yg tlg aku carik and belikan tuk aku..really appreciate it akak..muahhH!!!(kt Mines rupanya ko duduk yer SENSASI)..nx time tak pyh pening2 aku cari kt tpt lain okeh.

To my room mate,K yg sudi layan kerenah aku last weekend round naik motor die plus hujan plak tu kan and my adek,Angah yg jnji gk nk tolong cari and last my dear Bestest Fwen..Ayu a.k.a Kuyu..sorry ye korang!!!(wah..mcm bg ucapan je gamaknye aku nih)

Ok..last but not least aku nk wat 1 pengakuan yg aku sgt sygkan SHAHIRA yer..damn much!!





both of them look very sweet when together kann???

ok then..sekian saje siputan utk hari okeh..nx time cik sipot menyiput lagi yer..
tataa...adios!!!
=)




Jul 2, 2010

berkoyan-koyan nk citer ni hah

hai uols..
sesejak ni nk berazam jadik budak yg baik
and jadik rajin kemas2 blog ni haa..
yela kan..takmo ar biar blog i nih bersawang2..
tak larat nk bersih2kan

okeh..hari nk tunjuk pic aku mse zaman2 baby2 dlu..




comel kan??huhu...siyesly rindu zaman baby2 dlu..
tak pyh pk nk itu ini,duit tak cukuplah..haihh!!!

pic di petak ke-4,gmbr aku with my late paksu..
kitorg beza umur tak smpi 2th pon okeh but now,he's gone already..
tggl 14 okt 2008 tak mungkin akan aku lupakan sampai bila2..

okeh..dh stat sedih la nih..
he's comma for a few days caused by an accident..
since that,i hate motorcycle..
i had never bawak moto for a long2 time sbb aku rs..
moto sgt berbahaya..so i love to drive car only!!

semoga roh ucu yee dicucuri rahmat and i really miss u!!
sob..sob..sob..

dh..dh..
stop citer sedih2 arr..lets talk something yg best2 jer haa..
okeh..hr tu kan aku janji nk tepek gmbr2 kt melaka kan..
actely tak round2 melaka pon
duk terperap kt hotel(Holiday Inn)smpi aku dh mengembang
takot woo nk timbang berat..aaaaaaaaaa.....
siyes,aku seorg yg sgt obses ngan my weight ok
aku akan stat lompat sana,lompat sini(korg phm2 jela nape aku melompat)
so,by this time aku tak lompat2 pon lg
aiyoyo..sgt riso la...
uwaaaaa.............


okeh..okeh..takmo lg citer psl mende2 tak best
ape la aku ni kan..


nah..nah...




ni hotel yg kitorg stay selama lebih kurg 4 hari..siyes aku ckp,duk hotel mmg best tp bab mkn aku terpakse mengaku aku rasa nk terjeluak sesgt..bekfes and lunch dok ngadap mknn yg routine and mknn hotel,phm2 jela yek..time tuh aku rindu sgt kt 'mee sedap' aku yg kt umah..ouchhh!!

pic kt atas tuh some of view from my room yer..best sgt ble bilik menghadap laut and pool..skali2 tu klu aku bosan,skodeng ler..hehe..just joking..and kt situ gk ade nite club..ARENA namanya..
ni hah



bile lewat malam je harusla meriah kan..nite club la katakan..nk join tp tak bawak baju sexy plak...so,aku skodeng jela..kuikuikui..

okey..hbs dh cite pasal bilik hotel and nite club..so,corat coret sikit ar sekitar hari conference






siyesly..sgt penat okeh berkejar ke sana ke mari tp kepuasan sgt terasa bile everything will running very smoothly..even ade gk kerenah2 yg tak msuk dek akal tp bile difikir2kan blk,manusia kan..nobody is perfect!


i suke taw ngan prof mat ni..comel kan dia??tyme nih kitorg 'meeting' lain kt luar coz kt dlm ade meeting yg wat kitorg super duper terkezut..hehe..;)


ni plak time BBQ dinner..lobster tu sgt sedap and smpi skang nyesal nape tak mkn byk2 time tuh...waa..klu beli sendiri mmg tak mampu la kan..;)



thumbs up for ICSE2010 organizing which is make this conference can be proud yeah..
so,as i said before,hotel only providing us breakfast and lunch only so bile mlm menjelma,kitorg haruslah lapar jugak kan..thanx god Mahkota Parade just nearer of the hotel..
kt food court die tak best la..siyes..tanya tu habis,ini habis..alamak..buhsan
tapi dr berlapar,bedal jela kan..





sebelum kite ngap,capture2 sikit..senyum semua..;)

hmm...then the last day tuh harusla memosingkan diri berlebihan2 la kan..almaklumlah,nk check out dh..by this time takmo dh amik gambr bilik bagai...so,kt lobby lg best kot kannn...








ni pics tergedik2 kitorg la kan..huahahaa....powepuff girls okeh..hehe..




okay..lenkali cik siput menyiput lg okeh..

adios amigos!!

take care..bye!!





aaaarrrrrrrrrrggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!

apesal tak leh nk add pics kt blog ni hah???
tulun..
aku tension!!!!!

Jun 28, 2010

puding laici punya pasal

holllaaaaaaa....
kamu sume sehat ker??
kalau sehat alhamdulillah and kalau sakit pon alhamdulillah jugak la kan
sekurang2nya masih lagi diberikan ruang dan peluang untuk bernafas di bumi Allah yg
serba serbi indah ini..(indah ker??)

okeh..okeh..
last weekend on friday nite camtu memaksa diriku ini
untuk...
memasak puding laici yg seumur hidup aku tak pernah cuba
entah kenapa la kan..hati ni meronta2(ayat tak leh blah)
nk mkn puding laici..mengidam ker???
ouchh!!!

shahir py psl la kot..
puding laici kan feveret die(instead of sambal sotong)
so sume org start ar carik resepi puding laici belaka
aku pn tak terkecuali..
so barang2 sume dh beli lama buatnye je yg tak

hmmm...
pendekkan cerita la ek
jumaat mlm sabtu tuh aku pn mskla..
step aku ikut 1,1 la mcm dlm resepi(bab masak-memasak aku skema sket)
then lepas siap sume knela sejukkan

ok..nk jadikan cerita
biar 15minit tak keras2
fine..then tggu 1/2jam pn belom keras2 lg..
eh,ini dh lebih ni..
pttnye tak smpi berapa minit dh boleh beku dh tp dia takmo beku
kepala aku dh pening dh..mencik taw..
aih..tension!!!

sgt bersabar smpi esok pagi(siyes tak sbr tggu pg menjelma)
ye..aku bgn awal pg,then pegi beli agar2 yg lain
coz mak aku bgth kita boleh msk blk agar2/puding klu tak menjadi
so kirenye aku DOUBLE heating okeh..
this time guna separuh je agar2 tu then pnskan sume skali dgn yg tak jadi tu
bile sejukkan takmo beku jugakla kan..
aku geram la jugak
rs nk campak kt longkang jer(ok,membazir mmg tak baek)
aku pon tak putus asa lg nih..
semangat giler nk hasilkan puding laici yg jd feveret si shahir tuh(ntah sama ntah tak)

ok..ok..
then aku pn gunala agar2 yg lagi separuh td(berkat pertolongan Izu-housemate aku)
thanx izu..
msk blk semula(3rd heating)
lepas agar2 dh menggelegak,aku ttp api then msukkan puding yg takmo beku tu..

tuang dlm bekas..
biarkan sejuk then...
~
~
~
~
~
~
~
~
~

tadaaaaaa...............






finally la kan...
aku hepi sesgt coz sume org pon kata sodap
kebetulan family aku dtg tghari tu then dptla sume merasa puding laici aku yg pertama dedicated khas untuk che amat hoihoihoi kita
sorryla..rupa mmg tak comey tp rsnye boleh tahan la kot..

=)








Jun 26, 2010

alahai..malasnye..

fuh..fuh..
motip tiup-tiup??
berhabuk,bersawang sudah belog ku ini..
lame dh tak update kan???
okeh..siyes lately ni tersgtla sibuk..
sibuk ker??

hahaaa...
join sekretariat utk satu conference yg international mmgla membuatkan aku menjadi seorang
yg busybody,busymoody and segala mcm adek beradek bizi..
so skrg ni pon saje menyempat2 kan diri coz terlalu ghindunye utk menulis
byk sgt benda nk share sbnrnye..
tentang......

ok..ok..
satu2 yek..

next week aku akan ke Melaka
setelah hampir 2 bulan kesibukan melanda diri
so conference selama 3 hari nnt akan menyudahkan segala2nya
gambar2 kt sane nnt aku tepek kemudian okeh..

then..
ceritera pasal kenduri kendara sahabat2 aku yg lately nih sume pakat
nk kawin secara serentak..
aku??
okeh..jgn tanye ye..SENSITIP!!!

then pasal ShahiRAtics..
ape tuh??
okeh,,aku sgt addict with this page lately..

jgn tanye byk2..

and this one pon aku addict giler(tak sempat pon aku curik2 masa jugak)
DTKL sgt best okeh..mst try baca and dijamin takkan menyesal...

lagi dan lagi..
nnt aku update lg..
cu SOON..

take care..bye..

;)



Jun 15, 2010

meroyan di tgh malam

adoilaa,,lmenye aku tak post kt blog kan..
bizi kot coz takde ape yg menarik nk share
lately dok meroyan hari2 layan video yg mencairkan
CAIR giler okeh..

dgn sape??
tetttt..
korang teka lah sendiri...

okeh..okeh..
sok janji update cite yg TERtarik sikit
skang ni suke gune perkataan 'TERR'..
besoklah aku citer

mau layan BENCI BILANG CINTA dulu..
kangen ah sama Winda and Dimas

LAYANNNN>>>>>>>>


Jun 1, 2010

gegajet yang kaler merah

hoi3x..

alamak..sudah berapa lamalah tak update..
bkn ape..
cuti lame di kampung..tenet broadband sgtla'laju' smpi tak sempat nk update pape okeh
PC lab yg kucintai jugak yg membahagiakan
Before tu nk ty..
Kamu2 sume sihat ker??


Okeh..okeh..
lately ni kt mata aku nih nmpk sume gajet2 kaler merah ni sgt le canteknye..
tak terkata laa kan..
tgk merah je..alamak cun ah..

First thing:







siyes..love at the first sight ngan external hard disk ni..tgk je terus terpikat..ececeh...cun kann???
baik ngaku mmg cun..
hihi..
okay..nextt..






ini blueberry pn cun gk kan??okay..mengaku br beli fon baru coz fon slide nokia tuh skrin pecah jatuh kt pasar malam..mekasih adik aku yg tlg bg jatuh and buat aku beli blueberry kt atas nih..hari ni genap seminggu berry2(nm manje) jd milik aku..

then yg baru sekali






amacam?
hehe..barula best dgr lagu shahir kannn..tettt!!!

Okay..sekian saje siputan hari ni..
Nk pokes dgr Kebahagiaan Dlm Perpisahan nih sesambil wat keje..;)
Tataa....


=P



May 25, 2010

hujung minggu..jom heboh..best ker?

hoi..hoi..hoi..
amboi,dh mcm tagline aku plak skrg ni hoihoihoi tuh..
pdhal cilok dr che amat cair..hihi...

okeh..okeh..
even still in shahir mood tp hr ni nk story psl aktiviti aku last 2weekens ago..
bertempat di Presint 2 Putrajaya
inilah yg berlaku






ade sesape kenal si botak itu?huhu...

rs mau naek itu motor



JOMHEBOH okay..tp tak berapa heboh kot coz before this tak pernah plak wat jomheboh kt cni.
best ker??

Hmm,siyes ckp okla..byk booth2 yg promo and jual mcm2 tp cuaca hari tuh sgtla panas yg kaw2 punya and otomatik jadi tension..even pki payung pn tp still tak leh nk mengcover diri ini dari terik mentari..ececehh...



ber 'cam whore' ..tettt!



camwhore lagik..uwekk

ok.paling aku suka booth yg ade jual menatang kt bwh ni lerr..sgt lame okeh spend time kt situ..



so terpaksa mengaku yg aku giler ngan speck..damn love it!!
so,after berlama-lamaan kt situ(abg jual speck pon dh dok jeling2 kt aku),so rembatlah 2 buah(buah ker) speck..





sila abaikan muka yg comot kt situ..and fokes pd speck yg aku pakai tu okeh..lg 1 tak pki so takdela gmbrnye..hehe..=p

then..around kul 1pm camtu..penat sudah,kaki pn ala2 sakit..(blk kne drive lagik)..tulun...siyes letih yg amat..;(

kesimpulannye yg dpt dibuat:
1)no jomheboh2 nx time..
2)tobat takmo pegi karnival2 yg takde bumbung..erkk..
3)nk bwk air bergelen2 klu pegi lg..erk lagik...

oraito..mau chaow laa...

next time ketemu lg okeh..

adiosss!!!





May 23, 2010

mood yang baik..sepanjang hari rasa nk senyum jek

hoi..hoi..hoi..
assalamualaikum..

hr ni just nk kata
mood sgt baek okeh
senyum sepanjang mlm smpi ke pg
even smpi skrg pn..

nk taw sebab aper?
huhu..cik siput ni buang tebiat ke ape
isk..isk..tak baek la uols ni

mlm td..
konsert final AF8
yeayyy...
my shahir yg aku jatuh chenta tu juara sudah..
sgt excited okeh
hm..before nih siyes tak pernah minat AF
tp che amat hoi,hoi,hoi mmg ade 'sesuatu' la..
okey..okey..
takmo ckp bebanyak
meh tgk sat kt bawah ni

scroll cket


~

~

~





sang juara sebak menyampaikan ucapan~siyes aku rs nk masuk je dlm tv tyme nih



while singing a second song:biru mata hitamku..best giler ah..



yeahhh...saya menang..alhamdulillah..



reaksi muka semua finalis except adira





adush..sgt terliur dgn itu kereta..bila mau ajak naek?haha...


okayla..sekian saje siputan utk hari ini okeh..mau tgk konsert ulangan pulak..;)

Adiosss!!!

oppss...

before that


p/s: thanx to fanpage shahir and shahiratics for the pictures..

=)p





May 15, 2010

mimpi yang menyesakkan dada


munink ols..
di pg yg hening ini
aku terbangun dari tidur
secara tiba2
akibat terlalu marah..
huhu

semuanya gara2 si Shahir AF
ape ke hal aku gi mimpi mamat tuh
ni mst coz aku dok melayan video si mat cair ni mlm td sebelum tidur
adoi..

the dream was begin like this
hmm..tarik nafas dlm2 jap
*
*
*
*
*
fuhhhhh!!!!
okeh..ready yeah

alkisahnya sebab minat sgt mamat tuh aku ni pegilah menempah t-shirt yg aku dok usha kt facebook baru2 nih..sgt teruja okeh..so,tpt design t-shirt tu somewhere mcm kt Hentian Kajang.
Then,orderla kt sorg mamat yg jual t-shirt nih

Details about t-shirt aku dh bgth semua..nk kaler biru celcom,short sleeves and saiz either S or M jer coz bdn aku yg ala2 tecik ni tak suke baju bebesor nih coz nk pki kt umah je kot..hmm..most important is mst ade gambar mat cair kt tshirt tu..harus yek.

Then..harusla tggu kan smpi mamat jual t-shirt tu dtg htr kan..aku tak kisah lerr bile dia nk htr as long as before final(confident 100% mat cair pegi final)

Nk dijadikan citer,time dia htr t-shirt tu aku takde kt umah but aku sempat terserempak on the way blk tuh..siap kejar van mamat tuh..penat okeh..then tanyala psl t-shirt tu..

First2..dia ckp t-shirt yg mcm aku nk tu takde.fine.aku boleh cari kt tpt laen.bak balik duet aku.dia boleh kata no refund.so dia gantikan dgn t-shirt lain..
jeng2..dia bwk keluar..then,tgk2 kaler hijau lumut..siyes tak cantik at all..long sleeves ngan lengan smbung tu(can u imagine?)aku rs nk pengsan..

Yg buat aku lebih meroyan bile tgk saiznye L camtu..sgt besar gedabak ngan bentuk ala2 kemeja gegerl..oh sungguh tak suke..ape nih???aku mula skt hati.ape yg aku nk totally different..then yg paling tak boleh bla bile gmbr mat cair lgsung takde,tp ade tulisan MA...i thought mawi ker ape ker tp tulis MAKU..hah??ape tuh..aku jerit giler py2 smpi terjaga dr tidur..

Bangun2 dada aku sakit,sesak nafas,kembang kempis dadaku..
Ya Allah,ape aku mimpi nih?
sgt penat okeh mimpi camtu
duduk jap
gi gosok gigi,ambil wuduk and solat Dhuha..
pastu terus gi tulis mimpi ni coz klu lmbt tulis
for sure aku lupa..
Kita akan senang lupa mimpi kita otherwise terus tulis or cite kt someone

Hmm..penat kan mimpi camtu..
but aku terfikir if berlaku betul2 perkara tu kt aku in real life
aku tak tawla..
bnyinya mcm tak de ape sgt tp aku betul2 jadi mrh

semuanya SHAHIR punya hal
ni mst sebab aku dok melayan video2 dia and adira before tidur smlm(ayat ulangan)
apela..
boleh smpi termimpi2


haha..
aku hrp berbaloi2la ku mimpikan dia
smpi sakit dada nih
so that mat cair harruss be a champion of AF this year
Best Of Luck mat cair..

p/s:ni la t-shirt yg aku idam2kan tuh




sgt charming kan that t-shirt..klula aku dpt selai,mlm final nnt conferm aku pki even tgk depan tv jek..tetttt!!!!
gmbr t-shirt tomey ni aku cilok from Facebook fanpage Shahir..

okie..nx time hamba hupdate lg ye klu ade citer2 besh..
adios,chow!



May 13, 2010

Bila sudah bosan inilah jadinya



Di kehujanan yg lebat di luar
Kurasakan begitu kedinginan
Sehingga terketar jari-jemariku
Hingga ku tak tertahan lagi
namun kugagahkan jua
Menaip laju bait-bait rangkap ini
Demi meneruskan perjuangan
Yang dinamakan
Berblogging..


Hahaha...

Kt atas tu intro jer
Poyo tak?Bermadah berhelah bagai
Actely sy sudah..
Buhsan arr ngan template lama
So,kasi tukar sama dia
Tajuk blog ini pn sudah ditukar
And nk tkr gk arr kata ganti nama diri
From 'saya'(yg agak sopan) kepada
'Aku'(yg agak sopan juga sbnrnye)
Boleh kan??

Bolehlaa..

Hihi

=p





May 10, 2010

tak suker..tak suker..tak suker

hi uols..
sory tak sempat nk update..bizi kot lately..hurmm..

tetiber terfikir kt kepala otak ni ape yg paling tak disukai
mcm2la kot..
banyak sgt contohnye:

1) org yg suke buat 'muka' means ntah kenapa,takde angin takde ribut buat muka yg menjengkelkan..klu ko ade problem pon plisla..make me annoying tahu.dlu sy pernah ade kwn suke wat perangai camni,gaduh ngan balak tp wat muka ngan kite plak.damn!!

2) pemalas-aduh,soryla pd sesape yg terasa yek tp paling tak leh pandang org yg mls tahap dewa.mls cket2 tu biasala kot tp ni kronik punya.smpi penyapu pon mls nk pegang,aper cer kan..agak2la babe!

3) sesak-tak kisahla kt mn pon,jln sesak ker..psr mlm ker..terpakse je kot klu tak,sorryyy!!

4) rumah bersepah-ni lg 1 yg sgt tak suker..serabut kepala otak ni klu umah bersepah.i'm sure takde sape pon kot suke umah bersepah ni tp tak taw lerr..

and many2 more laa..

nnt update lg coz skrg tgh annoying ngan someone coz tetiber je tanak berckp ngan sy.
ape kes???

mood tersgtla bengang!!

p/s:hati berbunga2 juge bile Shahir masuk AF semula smlm..ngeee...semangat blk tgk diari AF pasni..huhu...;)









May 6, 2010

ape kes nih

tgh2 mlm ni ade satu budak..
gilak sudah..
ade ke g layan lagu rayer tgh2 mlm bute nih..
buang tebiat ape..
tu namenye gi cari penyakit
baek2 mood elok jek then jadi sdeh pulak
ape tak nyer..
bile layan lagu rayer..mood teringatkan kampung menjelma
teringat suasana menjelang rayer..
waaa...
sayu woo..
tipu ah klu uols tak rase pape kan..
tak baek taw tipu..
~
~
~
~
okeh
tamo citer psl raye ker kg ker
best tp tak shesuai..
bkn ker raye lmbt giler lg


hmm...
buhsan ah..
sok update lg klu ade story yg best okeh




Apr 21, 2010

tagging-tagging..ONE only yeah!!

You can only type one word answers for each question.

Not as easy as you might think. Copy this questionnaire and paste as a new post. Then change the answers to suit you and tag others or encourage others to try this One Word Answer meme themselves.
Remember: one word answers only!

1. Where is your mobile phone? handbag
2.Your significant other?no
3. Your hair?
tied
4. Your favorite thing?
book
5. Your dream last night?
nope
6. Your favorite drink? guava
juice
7. Your dream goal? bisnes
8. The room you’re in?
house
9. Your ex?
??
10. Your fear?
future
11. Where do you want to be in 6 years?
enterpreneur
12. Where were you last night?
home
13. What you’re not? sick
14. Muffins? yummy
15. One of your wish list items? marriage
16. Where you grew up?
johor
17. The last thing you did?
typing
18. What are you wearing?
baju kurung
19. Your favorite TV Show? spontan

20. Your pets?
nope
21. Your Computer/Laptop? Compaq
22. Your life?
cool
23. Your mood?
miserable
24. Missing someone?
family
25. Your car?
iswaraaeroback
26. Something you’re not wearing?
socks
27. Favorite store?
nope
28. Like someone?
tettt!!
29. Your favorite color? purple
30. When is the last time you laughed? yesterday kot
31. Last time you cried?
lastweek
32. Who will post this?
me
33. Were you able to answer ALL of the questions with ONE word answers?
not really..hehe...

thanx to sweet-ants for this tagging-tagging=))




HATI BERBUNGA-BUNGA..SENYUM SAMPAI KE TELINGA

setiap ptg blk umah mst tak sabar2 nk tggu kul 630 pm..
mst uols dpt agk kan ade aper..
hehe...
~
~
~
~

tadaaa..



sgt teruja nk tgk citer ni every day okeh..and for gadis..wahh..gadis..yg single mingle mcm sy ni,sgtla bestnyer klu diriku seperti watak maya dlm adamaya..kne pakse kawin ngan lelaki yg charming..hensem plus kaya n baek plak..almost PERFECT!
very novel story kan..ngeee...

for me kan..even cerita ni adaptasi dari filem I'm Not Single tp watak Adam yg dibawa oleh Sein lebih berkesan kot..much better then FK..watak Maya pn nmpk lebih 'hidup' compare with i'm not single.. selain jln cerita yg lebih sweet2 sour..membuatka hatiku dibuai-buai ketika menonton..wah..verangan jap..=))

kesimpulannya..ADAMAYA is the only one slot akasia yg best giler..perfecto!!
thumbs uppppp...=))

for more details,leh check kt

enjoy yeahh!!



Apr 19, 2010

oh achik

oh...
kesedihan menjelma sekali lagi..
walaupun sudah agak terlewat ketika entry ini di post tapi nk tulis jugak

sgt sedeh okeh..
saat riang gembira menonton konsert AF(huhu..tak minat mne pon tp tgk jela..hihi..)
dikejutkan dgn chat2 kt tv9 ttg kematian Achik spin..

wahhh!!
sentap and cannot believe it at the first moment..
then setelah bertanya sana sini..

CONFIRM!He's really died in car accident..burned okeh that ESTIMA (i loike estima actely)
OMG..tak caye giler sesgt coz br ptg tuh(kurang lebih kul 4)..
tgk achik kt tv2 tp kejap jek..
terdetik dlm hati..wah,achik gemukla skrg nih..

but then..
tak sangka kan..
ketentuan Allah mengatasi segala2nya..
kita manusia hanya mampu merancang..

then mlm tuh masa nk tido terkebil2 mata nih..
otak ligat berfikir.."camnela aku mati nnt yek..bile agknye"..
iskkk..
bila difikirkan semua tuh seram gk rs tp itulah hakikat kehidupan nih..
setiap yang hidup pasti merasai yg namanya..

M.A.T.I

okeh..sambung blk cite pasal achik..
ape yg buat sy minat kt achik nih??
hm..di usia mcm sy nih tentulah sy membesar dgn lagu2 di zaman 90 an..
even penyanyi tuh umur dekat je ngan sy..like achik ni la okeh..

FYI..sy tersgtlah suka ngan lagu2 achik and nana(Siti Nordiana)
just name it..

lagu2 jiwang dorg..lagu raya..drama2 telemovie dorg sume sy ade okeh..
sgtla minat coz kena ngan jiwa kot..huhu..zmn2 skool dlu siap salin lirik lg dlm buku lagu..
wahh!!sgt teringat that moment.

namun kini..
semuanya hanya tinggal kenangan saja..
semoga rohmu dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan para solihin..insyaallah
Al-fatihah

secebis berita ttg kemalangan ngeri itu:

Apr 10, 2010

sakit and exam

wahhh..
sudah lme tak jenguk ini blog..update ape tah lg..ngeee...
so sorry laa..agak bizi giler lately..(bizi ke giler??)..
and now dh tak bz dh
coz exam SPA yg ditunggu2 is over..
today is tiring day..
exam whole day..break sekejap2 jek..for those yg dh bese exam spa gred 41 tu tawla cane kan..
start 9 a.m until 4.20 p.m..
jammed gilos kepala otak ni beb..
my condition shud be okay but yesterday was the day..
sy jatuh tangga..takdela dahsyat sgt but quite kuatla jugak hentakan kt siku and belakang pinggang ni..dh check kt cermin smlm..besar gk la lebam kt blkg bdn sy nih..
the accident was begin when rain comes heavily so sudden..mula2 tuh tak lebat but when i come out from my car..lebat giler..so jalan jela pki payung(huhu..sedeynye..payung tu dh hilang kt tpt exam td..uwaaa..)

ok..ok..sambung cite jatuh okeh..
actely sy rushing nk pegi bank coz dr awal pg(dr smlmnye actely)atm machine wat hal..so..
hmm..jln py jln..nk trn tangga nih..smbil pegang payung..dgn angin kuatnye..
tibe2..
~
~
~
gedebukkk!!!
aduh..duh..skt giler..air mata mmg dh nk terkeluar dh time tu tp control je coz kt dpn tangga tu ade org duk dlm kete..for sure die nmpk sy jatuh la kan..
so dlm keadaan yg sakit giler and terkejut tuh,terus bgn mcm takde pape yg berlaku..
takde chance nk feeling2 jap..
sedey giler..
shaking tgn sy ms nk amik duit tuh..
rs weak giler namun kugagahkan jua diri ini..(alamak..bermadah la plak)


blk umah..
tunjuk kesan lebam kt housemates..
mtk kesian la tuh..
tp ape nk buat..dh jatuh dh pon..
dlm hati berdoa supaya takde other side effect berlaku pd diriku ini..
and really hope that kesan lebam tu cpt hilang and dh tak sakit2 lg..
tetiber terbyg klula aku jatuh then pengsan or koma smlm..
shooohhh..shooohhh..
tanak bygkan lg..
~
~
~
~
takoooottt!!!



Apr 3, 2010

kisah jiran sebelah rumah dan kereta2 rumah kami

hai uols..
bicara hari nih nk gosip2 cket...heheh..
kisah bermula dgn anak jiran sblh umah kitorg(sy duk menyewa dgn kawan2 ye korg)..
2 days ago..dgn berjalan lajunya menuju ke arah rumah sy..time tuh area lps maghrib cmtu..kebetulannya gate tak berkunci..ingatkan sapela..rupanya si anak jiran sblh umah ni(si G-bkn nm sbnr)
ketuk pintu..beri salam..ty sy(kbtln lg..sy sorg je yg ade kt bwh)..

G: "hmm..kereta viva biru kt pokok tu sape py ye.."..
Cik nadia: "..ooh..tu kereta housemate sy..nape ek??"..
G:"boleh tak tlg alih sbb sy nk ltk kete sy kt situ..kete umah awak dh letak situ..kt sana"..(smbil menunjuk2 jari ke arah rumah sewa 0 depan umah dia)..
Cik nadia:"oohh..jap sy bgth housemate sy"..(dlm hati berkata2..bkn letak dpn umah die pon)..


naek atas..bgth A(housemate sy)..sian dia..tgh best2 mandi,kne gi alih kereta..huh!very selfish la that girl..si G ni la ok..tak consider lgsung..agak2la.. kawasan pokok tuh location nye at the middle okeh,sape dh parking dlu,pandai2la carik tmpt laen..all this while kitorg tak prnh pon smpi nk ketuk2 umah org mtk alih kereta..

yg bengangnye kt sini,boleh je dia nk parking dpn pagar umah dia..tak logik lgsung..and FYI..umah kitorg yg skrg ni tgh2..kiri kanan sempit giler..ade 5 biji kereta plus 1 motor..kdg2 tu msukkan 2 bijik kete kt dlm, 3 lg bersepah..agk2la kan..1 is mine(iswara aeroback)..2 myvi's and 2 vivas..can u imagine how to arrange all the car in one time??

thanx God ade 1 umah 0 kt depan umah si G tu..bolehla tumpang letak..and mlm td pon ade 1 incident was happened....(to be continued okeh)..



Apr 2, 2010

kau pergi jua..din beramboi



tersentap kejap!!!

~
~
~
~

din beramboi dh takde??
sy mcm tak percaya..
saat tahu dia msuk ward 3 hr lps sy dh mmg tak sedap hati dh..kritikal pulak tu
and bile smlm dh gune mesin sokongan hayat..sy lgla membayangkan yg mcm2..
and terkuar dr mulut sy kt member mlm td..
"rs2nye din beramboi dh takde hrpn dh.."..

tup2 pg td dpt sms yg din beramboi dh meninggalkan kita wat selama-lamanya jam 1235 tgh mlm td..subhanallah.. lidah kelu..tak taw nk ckp ape..terngiang2 kt telinga ni celoteh dia ngan pak nil kt ERA..msti tergelak sorg2 dlm kete..but noww??sume tu hanya tggl kenangan jer..

smlm time lunch pon sembang ngan kak yati(peg sc kt lab nih)..citela psl denggi berdarah ni..kebanyakannya mmg takde hrpn klu dh suspect..ade 2 jenis..1 yg berdarah kt dlm which means organ2 kita sume dh berdarah..tak leh berfungsi dh..and another type is berdarah kt luar..sume rongga2 ..liang roma akan berdarah..sgt takut and ngeri bile dgr..

smpi2 lab..check facebook..tibe2 air mata ni mengalir gk bila bc komen2 peminat beliau..sy pon tak terkecuali..sgt minat dgn lawak din beramboi..sempoi..kelakar giler..kita ketawa terbahak2 tp dia selambe je..kdg2 rs cam bodo je lawak dia tuh tp still ketawa gk..plg tak leh blah..dlm rncgn spontan..suka sgt mengenakan org and mst nk berpantun dlu..huh,..sgt teringat..sob..sob..

terbyg2 gk kt mata nih sewaktu beliau jd juri Raja Lawak musim ni..teringat ms die jd pak haji yg ckp merapu2 time beri komen tu..ish..tak boleh lupa betullah...gonna miss him!

papepon..din beramboi akan tetap dikenang sbg pelawak negara yg tiada galang gantinya..semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh beliau..al fatihah...


din beramboi and pak nil..gandingan yg mantap..


dh takde dh keriuhan mereka berdua pasni...

Mar 31, 2010

sort of feeling-feeling..


huhu...br sebentar tadi perasaan ku ini pulih kembali..before that,air mata ini tumpah bagaikan tak dpt ditahan2 lg..rs give up giler..
psl ape tu tak pyhla uols taw okey..biar sy simpan sorg je..
then when i can manage that thing easily(with somebody helps)..the tears just fly away just like that..hilang terus perasaan sedeh tu..waalllaaa....
ape ni nadia..tamo sedeh2 laa..
dh besar2 pon nk nangis ker..
rilex sudaa..

p/s:ini sekadar luahan emosi yg tidak stabil..=(kalau rs meluat sila jgn bace,OK!!




Mar 29, 2010

aku bersujud..aku berdoa..

first of all..assalamualaikum to all..
hr ni nk share lirik lagu yg best and menusuk ke kalbu..
here it is:

aku malu berharap Engkau mengerti lagi
atas kesalahan yang pernah aku perbuat
hati dan perasaanku mulai teruji
selembut doa dalam hati
Kau mengetahui

kala panggilan-Mu
kumohon ampunilah aku

aku bersujud.. aku berdoa
hanyalah padaMu.. ya Tuhanku
aku memohon.. keringanan hati
menentukan pilihan.. menuju rahmat-Mu

ya Tuhanku.. ya Tuhanku
ya Tuhanku.. ya Allah

aku malu berharap Engkau mengerti lagi
atas kesalahan yang pernah aku perbuat
hati dan perasaanku mulai teruji
selembut doa dalam hati
Kau mengetahui

kala panggilan-Mu
aku mohon ampunilah aku

aku bersujud.. aku berdoa
hanyalah padaMu.. ya Tuhanku
aku memohon.. keringanan hati
menentukan pilihan.. menuju rahmatMu

aku bersujud.. aku berdoa
hanyalah padaMu.. ya Tuhan
aku memohon.. keringanan hati
menentukan pilihan.. menuju rahmat-Mu

ya Tuhan.. ya Tuhanku

ampuni dosaku [ya Allah]
ampuni dosaku [ya Allah]
ampuni dosaku [ya Allah]

klu ade sesape nk tgk video klip..tgk kt sini

ENJOY yeah!!

Mar 25, 2010

this weekend might be full of a great

yesterday i've got sms from uitm..

RM0.00 UITM: Anda telah terpilih menduduki Peperiksaan Khas bagi jawatan P&P.Sila layari http://iapps.uitm.edu.my/epengambilanstaf/ untuk keterangan lanjut.

so..yang mengharukan sy ialah tempatnya..sgt jauh okeh..kt cni hah..
UiTM Puncak Alam(kt kepala sy terbayang tpt altantuya kena c4 jek)

and cant wait to spend a lot of time with my little sis @ shah alam..(some thing is crossing in mymind right now..hehe...)

but..insyaallah i will make it..doa2kanla sy tak tersesat yek..

=p





Mar 24, 2010

slim melim..

just go back from KFC..semangat nih nk mkn toasted twister tuh..lame dh ngidam pdhal bknla sdp sgt pon(sy bkn penggemar KFC and other fastfood too)but..teringin jerr..


dlm gmbr kt atas nih nmpk gemok je tp bile beli alahai...
for diet person like me sgtla kenyang tp for anyone yg suke mkn tu mmgla tak cukup..

hbs mkn pegi AVON pulak..beli menatang nih plak..



fungsi benda nih utk slim kan perut or area2 bdn yg bermasalah..sy dh gune dkt sebulan..so far adela effectnye..time pakai tuh cam rse panas and tak bape selesa but klu dh slalu pakai okay jek..utk org lelaki yg rs perut cam dh ke depan tuh boleh try yek..hehe..=)